acupunctuur


Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Een duizenden jaren oude geneeswijze, die haar wortels vindt in het taoïsme. Het beschouwt de mens als een eenheid van lichaam en geest, onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving (de zogenaamde holistische benadering). Vanuit dit perspectief is ziekte geen op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring van jouw energiehuishouding. Een verstoring in je energiehuishouding kan te maken hebben met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan erfelijke factoren, operaties, blessures, voeding, medicijngebruik, klimaat, emoties, grote veranderingen of infecties.

 

 

Acupunctuur is een complementaire geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten.  Hiervoor worden zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt. 

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Acupunctuur is een complex, van oorsprong oosterse, medische behandelwijze met als doel herstel van de lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam. Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en mentale gezondheid.

De voordelen van acupunctuur op een rij:

* Natuurlijke behandeling zonder bijwerkingen

* Persoonlijke behandeling, volledig op maat

* Balanceert lichaam en geest

* Zorgt voor diepe ontspanning

* Kan naast andere behandelmethoden ingezet worden

* Vermindert bijwerkingen van Westerse behandelingen